torstaina, tammikuuta 30, 2014

Kakkuresepti

Kun ainakin Nata, Heleena ja Seijastiina ovat kiinnostuneita kakun ohjeesta, niin täs tulee......

Kakun oikea nimi on:
Itävaltalainen kanelikakku

150g voita
2dl sokeria
2kpl munaa 
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
3tl kanelia
2tl vanilijasokeria
1dl rusinoita
2dl omenasosetta
Voi ja sokeri vatkataan, lisää munat vatkaten. Sekoita omenasose ja rusinat taikinaan. Lisää jauhot, joihin leivinjauhe, sooda, kaneli ja vanilijasokeri on sekoitettu.
Paista 200 astetta 
noin 45min.-1tunti

Omenasoseen tilalla voi käyttää mitä tahansa marjoja tai hilloja.
Laitoin omenasoseen asemesta aroniahilloa ja taikinasta tuli melko paksua, niin laitoin (kun jääkaapissa sattui olla) 2dl kermaa joukkoon ja sitten jännitin, että miten käy.
Tein kaksi annosta. 
Kakusta tulee melko iso ja  kuten huomaat, 
se on vähän pursunnut yli laitojen ☺

Paistamisen ajaksi voi vaikka ottaa pienet päikkärit ja tuoksu varmasti herättää oikeaan aikaan ☺

Tätä kakkua en ole vielä koskaan saanut epäonnistumaan, että kannattaa kokeilla.

Näyttääpä se on jo maistuneen.
Jos kokeilet, niin kerroppa miten kakkusi onnistui ♥



Ihanaa aurinkoista pakkaspäivää Sinulle


20 kommenttia:

  1. Kullostaa namille ja näyttää kans! Itse en uskaltaisi nokosille alkaa...mulla menee helposti 4 tuntia ja silloin on jo palokunta paikalla ja kakku hiiltyneenä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eila
      Kiitos ☺
      Voin kertoa, että on se nam ja pikkuhiljaa toinen kakku on tuosta "huvennut".

      Poista
  2. Hyvä ohje ja helppo pitääpä kokeilla . Kiitos ohjeesta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirsikka
      Todella helppo ohje, ei kun kokeilemaan ☺

      Poista
  3. Kiitos ohjeesta ♥
    Kaunis kakku ja mielenkiintoinen ohje.
    Hyvää ja antoisaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset

    1. Seijastiina
      Oleppa hyvä ♥
      Sinulle myös mukavaa viikonloppua ☺

      Poista
  4. Hyvältä näyttää, mutta uskaltaako kokeilla,jos jää koukkuun. Ja sitten vaaka viisari nouseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli
      Juu, kyllä uskaltaa kokeilla ja sopii itsensä kans ettei käy vaaalla ☺♥

      Poista
  5. Kiitos ohjeesta. Kuulostaa hyvältä, pitänee testata lähiaikoina, kun tuli keiteltyä omenasosetta viime syksynä ihan liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saga
      Oleppa hyvä ☺
      Nyt vain "tuhoamaan" omenasosetta ☺

      Poista
  6. Olet kyllä toden totta moni taituri. Kakku on kaunis ja sopusuhtainen hyvin kohonnut ja saanut kevyen kauniin valkoisen tomusokerin pintaan. Lumikuningattaren kakku. Voin vain kuvitella kuinka huoneessa leijailee ihanat hyvän mielen tuoksut. Kiitos ohjeesta<3
    Kauniita valoisia päiviä Sinulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sirkka
      Kaunis kiitos ♥
      Taidanpa antaa tästä lähtien kakun nimeksi Lumikuningattaren kakku ☺
      Sinulle myös kauniita lumen valoisia päiviä ♥

      Poista
  7. ♥ nam, varmasti hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta Sinikka
      Juu-u hyvää on ☺

      Poista
  8. vastavierailulla. Kaunis blogi sinulla, ihastuin monenlaisiin ruusuihin ja kädentöihin sekä kauniisiin maisemakuviin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sussi
      Kiitos vierailusta ja kauniista sanoistasi ♥

      Poista
  9. Leivoin juuri ohjeellasi kakun, ja hyvää tuli. Leivon tuollaisen taatusti joskus toistekin. Suurkiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saga
      Onpa kiva kuulla, että tykkäät kakusta. Ja Sinullahan on sitä hilloa ☺

      Poista
  10. isoimmat kiitokset sinulle ja kaunista viikkoa ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nata
      Kiitos ja Sinulle myös kaunista viikkoa ♥

      Poista

☺Olen iloinen kommentistasi, josta tiedän, että Sinä kävit täällä ♫~♪~♫~ ♥