lauantaina, elokuuta 15, 2015

Marjoja ja terttuja ☺

Mustikoota ja täs pieni murto-osa mitä oon noukkinu☺
Maistaakohan mun vanha suuni, ettei mustikat maistu
samalta ku ennen. 
Onkohan ne saanu liikaa vettä ?
Ootko Sinä tehnyt havaitoa maussa ?




Vadelmista,  punaasista ja mustista se maija teki maukasta mehua ☺




Ja tiätkö mitä, maija ei laiskootellu yölläkää,
vaikka annoon sille yörauhan.
Se päästi jäläkimehua, ja minähän aamulla tein vispipuurua
ja olipa se hyvää.
Yhä edelleen maija täälä krupsuttaa ja mä yritän täyttää makiaa mehua pulloohin ☺




Olis kiva tietää teetkö Sinä vispipuurua.
Perinteesestihän vispipuuro teherähän puolukoosta,
mutta jäläkimehusta se tuloo ihan yhtä hyvää, jos ei vain hyvempääkin ☺

Mukavan kesäistä viikonloppua Sinulle Ystäväni ♫~♫~♥~

28 kommenttia:

  1. Voi että sinua ihanaa ja kuinka olet ollut ahkera. Kuules samaa mieltä, mikään ei vaan ole kuten ennen vanhaan. <3 Hyviä herkkuhetkiä ihanuus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sinä Tiia ihanuus ♫~♥ Kiitos kommentistasi ♥
      Enhän minä oo ahkera, kun se maija teköö ne työt ☺☺
      No jos totta puhutahan, niin kyllä tuo mehun "päivystäminen" ottaa jalakoohin. Täytyy välillä päivystää tätäkin myllyä☺ jotta saa istua, vaikka sitä kehootetahan tekemähän kaikki työt seisaallaan. Mutta joka tuon seisomatyön on keksiny, niin ei varmahan oo ajatellu meitä huonojalakaasia, vaikken tunnusta jotta kuuluusin vielä siihen "kerhohon", kun "ravaan" vielä mustikkamettäski ☺☺

      Sinulle Tiia ♥ kaikkia ihanaa viikonloppuusi ♫~♥

      Poista
  2. Kyllä se mehun keittäminen onkin täyttä työtä, ja ne muut hommat siinä sivussa vielä. Pullojen pesu ja kuumennus ja vesisäiliön vahtiminen etenkin. Minäkin teen kellarimehuja, pakkaseen en laita ollenkaan. Vispipuuro on ihanaa, oletko kokeillut vispipuuroa mustikoilla, sekaan vaniljasokeria? Mukavia syksyn touhuja sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä pakastan osan mehuista ☺
      Enpä oo mustikoosta vispipuuroa teheny☺
      Kiitos Tuulikki ♫ Sinulle mukavaa elokuun loppupuolta ♥

      Poista
  3. Vispipuuroa teen useimmin punasesta viinimarjasta kuin puolukasta. Viinimarjoista tulee mielestäni pehmeämmän makuista. Olen tehnyt raparperistakin, siitä en niin perusta.
    minulla vasta 2 maijallista mehua, sellaista sekamehua, kaikenvärisiä herukoita ja vattuja ja loppusadon mansikoitakin sekaan. Hyvä'ä tulee.
    Mahtavaa elokuun loppupuoliskoa sinlle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään, että viinimarjoista saa paremman makuista vispipuuroa, kuin puolukasta ☺
      Sekamehu onkin parasta ☺
      ♥ Kiitos mummeli ja lämmintä elokuun jatkoa Sinulle ♥

      Poista
  4. ♥nam, nam, mitä herkkuja täällä on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ♫~ Kiitos Riitta Sinikka ♥ herkutellaan ♥

      Poista
  5. Kyllä nuo mustikat ovat aamupuuron päällä ihania ja makeita. Tykkään vispipuurosta van en ole vuosikauniin tehnyt. Kun on ostomarjojen varassa niin ei viitsi liikaa hemmotella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vispipuuro parasta, tai padasta ♥
      Kiitos sirkkis kommentistasi ♥

      Poista
  6. Olet ollut ahkerana ja talvella saat nauttia herkkuja :-)
    Mustikat ei todellakaan ole niin kuin ennen. Ovat paljon huonompia kuin normaalisti. Sadekesä pilasi ne.
    Poimurilla jos kerää on kauheaa puhdistaa, kun osa niin pehmeitä ja särkyy. Kerättiin vain 2 sankollista, kun ennen vähintään 4-8. Ei jaksettu puhdistaa kaikkea niistä kahdestakaan, niin laitoin sokerittomaksi mehuksi pakkaseen.
    Marjapuuroa voi tehdä muistakin marjoista, puolukka tutuin.
    Kerään tänä vuonna enemmän puolukkaa, jos se onnistuu paremmin.
    Vispipuuro on ihanaa, mutta mannaryynejä ja ruisjauhoja en enää käytä joten pitäisi kokeilla tulisiko gluteenittomana hyvää marjapuuroa jostain muusta. En tiedä onnistuuko....
    Mukavaa lauantai-iltaa sinulle :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, Maahinen mukava kuulla ettei mun makuhermoissa oo tapahtunu mitään ihmeellistä.
      Toivottavasti mustikat ovat säilyttäneet edes flavonoidit ja vitamiininsä.
      Minä noukin käsin ja valikoin vain isommat marjat, joten perkaaminenkin käy kuin leikki ☺

      Kiitos Maahinen kommentistasi ja Sinulle hyvää pyhäpäivää ♥

      Poista
  7. Kyllä tehdään vispipuuroa, milloin mistäkin marjoista tai joskus jopa hedelmistä..esim. persikka tai aprikoosi..maistuvia herkkuja sinulla nyt ja terveellistäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä hedelmistä oo tehnyt vispipuuroa. Pitääpä kokeilla ☺
      Kiitos Tanni kommentistasi ~♥

      Poista
  8. Makoisia marjoja, joista saa niin raikasta mehua. Vispipuuro on mun herkkua, pitäisiköhän minunkin laittaa kattila porisemaan:)
    Oikein ihanaa sunnuntaita sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vain kattila hellalle ja vispipuurot tuleelle☺☺
      Kiitos Tuta ♥ Sinulle Ihanan aurinkoista alkanutta viikkoa ♥

      Poista
  9. Huoks, vispipuuroa. Äidinäitini teki sitä, sen jälkeen en ole sitä saanut. Se oli todella hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vispipuuroa voisi tehdä useimminkin, mutta jotenkin se kuuluu loppukesään ja syksyyn☺
      Kannattaa laittaa kattila tulelle ☺☺
      Kiitos Sussi kommentistasi ~♥~

      Poista
  10. Visipuuro on parasta just tehtynä ja oikein kuohkeeksi vatkattuna, se aivan sulaa suussa. parasta puuroa mitä olla voi, ei ko herkuttelemaan ,nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu parasta, kun se on vielä vähän lämmintä ja vähän sokeria päälle
      kylmää maitoa kyytipojaksi ja jos oikeen herkutteloo, niin kermaa tai vanilijakastiketta, nam, nam ☺
      Kiitos kosotäti kommentistasi ♥

      Poista
  11. Mustikat todellakin eivät maistu niin hyviltä kuin silloin ennen. Vispipuuroa olen tehnyt vain puolukoista! Lapsena syötiin mustikoita aina talkkunan kanssa, juuri yks päivä muistelin, että onkohan sitä talkkunaa vielä kaupoissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ettei muidenkaan suu maista entisaikojen mustikan makua ja toivotaan ettei ensi kesä oo yhtä sateinen.
      Kyllä muistelisin, että talkkunajahoja on tänäpäivänäkin kaupoissa ☺
      Kiitos Leena kommentistasi ♥

      Poista
  12. Ihania marjoja :) Nam vispipuuroa alkoikin tekemään mieli :) Sain tänään töissä kuulla että mehut voi myös laittaa sellaisiiin tyhjiöpakattuihin laatikoihin(kuten viinipönikät) ja säilyvät niin jopa huoneenlämmössä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vain vispipuuron keittoon ☺☺
      Enpä ole kuullut tyhjöpakkauksista ☺
      Kiitos happystarhome kommentistasi ♥

      Poista
  13. Meillä on Maija myös kovasti porissut. Minä teen usein vispipuuroa mustaherukoista tai mustaherukkamehusta. Se on mielestäni parempaa kuin puolukoista tehty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään puolukoista tee vispipuuroa, kun sekamehusta se on parempaa☺
      kiitos saga kommentistasi ☺~♥

      Poista
  14. No joo, ihan oikkee kieleni maisteli, mustikat ei tunnu tänä kesänä niin maukkailta.
    Vispipuuroa vatkailen pari kertaa kuukaudessa, niitä harvoja ruokia jotka maistuu samalta kuin lapsuudessa.
    Olen tehnyt jälkimehusta ja kaikista marjoista sekä omenoista, paitsi vattuja en ole raaskinut puuroon tuhlata. Hyvää tulee kaikista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa hyvä, että muutkin on maistaneet mustikan maun erilaiseksi kun ennen.
      Luulin jo, että makuhermoni ovat kutistuneet☺☺
      Kiitos Sinikka kommentistasi ☺~♥

      Poista

☺Olen iloinen kommentistasi, josta tiedän, että Sinä kävit täällä ♫~♪~♫~ ♥